Berkayak Di Sungai Balang

Berkayak Di Sungai Balang

Setiap tahun kami anjurkan aktiviti untuk mendapat keseimbangan dalam pembangunan fizikal, mental dan menambah baik perhubungan social antara pelatih-pelatih kami.

Kali ini aktiviti yang dianjurkan adalah Aktiviti Berkayak Di D’Dilla Camping Resthouse & Chalet Kampung Sungai Balang Besar, Muar, Johor.

Ketua Dan Ahli Jawatan Kuasa

Aktiviti kali ini diuruskan oleh pelatih-pelatih dari Batch 10 yang terdiri dari,

  1. Faiez Naim (Ketua)
  2. Fazihah (Setiausaha)
  3. Ahmad Shah (AJK)
  4. Amar (AJK)
  5. Hafiz (AJK)

Agihan Kumpulan

Berkayak Di Sungai BalangAhli jawatan kuasa (AJK) aktiviti berkayak berkumpul bersama-sama pelatih-pelatih yang lain untuk diagihkan kepada beberapa kumpulan mengikut tugas masing.

Tugas-tugas yang dipertanggungjawab adalah seperti tugas-tugas memasak, menyediakan minuman, urusan aktiviti dan lain-lain.

Pelatih-pelatih juga diagihkan kepada beberapa kumpulan kecil untuk sesi aktiviti berkayak yang juga akan diadakan pertandingan antara kumpulan-kumpulan terbabit.

Taklimat Keselamatan

Berkayak Di Sungai Balang

Tiba di lokasi yang ditetapkan, pelatih-pelatih bertenang sambil mendengar taklimat keselamatan ketika berkayak di lokasi tersebut. Taklimat keselamatan tersebut adalah penting untuk mengelak dari sebarang kejadian yang tidak diingini.

 Bermula Berkayak

Berkayak Di Sungai Balang

Selesai bersarapan pagi, aktiviti dimulakan dengan latihan cara-cara mengendalikan kayak dan membiasakan pelatih-pelatih mengendalikan kayak. Secara bergilir-gilir pelatih meneruskan aktiviti dan kelihatan semakin lama semakin seronok.

Acara latihan dimulakan mengikut kumpulan-kumpulan yang diagihkan sebelum ini. Latihan berlangsung sehingga tengahari dan selepas itu pelatih-pelatih bergotong-royong dalam persediaan makan tengahari.

Pertandingan

Berkayak Di Sungai Balang

Selepas makan tengahari dan solat Zohor berjemaah, acara yang dinantikan semua staf dan pelatih tiba. Pertandingan dimulakan mengikut agihan kumpulan yang telah ditetapkan oleh ahli jawatan kuasa (AJK).

Dalam acara akhir ini kelihatan pelatih-pelatih bersorak kegembiraan menyokong kumpulan masing-masing secara tak langsung mengukuhkan lagi ikatan silaturrahim antara pelatih dan staf.

RelatedPost


Comments

One response to “Berkayak Di Sungai Balang”

  1. […] kali ini lebih ramai dari pertandingan kayak yang lepas iaitu seramai 66 orang. Ini termasuklah staff, ahli jawatankuasa dan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *