Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen 3

Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen 3

Saban tahun DK Training & Advancement Centre (DTAC) telah menganjurkan Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen (MMMK) untuk meraikan pelatih-pelatih yang telah tamat latihan kemahiran di kolej kami.

Pelatih-pelatih latihan kemahiran yang diraikan dalam MMMK adalah yang telah tamat Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Tahap 2 dan Tahap 3.

Sebelum ini, DTAC telah mengajurkan Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen 1 dan Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen 2.

Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen 3

Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen 3

Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen kali 3 (MMMK3) telah berlangsung di Hotel Pelangi, Muar, Johor pada 27 April 2013, bermula jam 7.30 malam – 11.00 malam.

Antara yang diraikan adalah pelatih-pelatih dari batch 3 – batch 7 dan batch 9 yang terdiri dari Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Tahap 2 dan Tahap 3.

Pendaftaran Tetamu

Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen 3

Tetamu mula memenuhi ruang lobi untuk mendaftar kehadiran masing-masing yang terdiri daripada jemputan-jemputan kehormat (VIP), wakil penaja dan ibu bapa pelatih dan wakil penjaga pelatih.

Ucapan Pembukaan Dan Perasmian

Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen 3

Ucapan pertama dari Pengurus Pusat Latihan Kemahiran Bertauliah iaitu Puan Siti Maizon yang banyak menyentuh berkenaan peningkatan pelatih-pelatih yang menyertai kolej dan juga masa depan pelatih.

Antara ucapannya,

Tahniah kepada semua graduan diatas daya usaha, kegigihan dan kesabaran dalam mengharungi dunia pembelajaran. Dan ternyata segala usaha dan pengorbanan membuahkan hasil.

Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen 3 dirasmikan oleh Pengarah Jabatan Pembangunan Kemahiran Wilayah Selatan yang secara tak langsung banyak memberi inspirasi dan galakan kepada pelatih-pelatih untuk meneruskan latihan ke peringkat lebih tinggi di dalam aliran kemahiran.

 

 

RelatedPost


Comments

One response to “Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen 3”

  1. […] yang lalu Majlis Makan Malam Dan Konvokesyen 3 adalah bahagian […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *